+603-2273 2277
Level 15, Menara SSM @Sentral
Jalan Stesen Sentral 5, Kuala Lumpur Sentral,
Federal Territory of Kuala Lumpur
enquiries[at]mycc.gov.my
-A A +A

Suruhanjaya Persaingan Malaysia (MyCC)

Akta Persaingan dan Akta Suruhanjaya Persaingan di tubuhkan pada 10 Jun 2010 dan mula berkuatkuasa pada 1 Januari 2012. Akta ini bertujuan untuk menggalakkan pembangunan ekonomi negara dengan merangsang dan melindungi proses persaingan di dalam pasaran dan seterusnya melindungi kepentingan pengguna. Untuk menyelia peruntukan di dalam Akta Persaingan 2010, Suruhanjaya Persaingan telah ditubuhkan di bawah Akta Suruhanjaya Persaingan 2010 pada 1 April 2011.

Fungsi Suruhanjaya

Akta Suruhanjaya Persaingan 2010 memberi kuasa kepada Suruhanjaya Persaingan Malaysia (MyCC) untuk menjalankan fungsi-fungsi seperti melaksana dan menguatkuasakan peruntukan-peruntukan di bawah Akta Persaingan 2010, mengeluarkan garis panduan berhubung pelaksanaan dan penguatkuasaan undang-undang persaingan, bertindak sebagai penyokong untuk hal-hal berkaitan persaingan; menjalankan kajian am berhubung isu-isu yang berkaitan dengan persaingan dalam ekonomi Malaysia atau sektor-sektor ekonomi tertentu di Malaysia; memaklum dan mendidik orang awam berkenaan cara-cara yang mana persaingan boleh memberi faedah kepada pengguna dan juga ekonomi Malaysia.

 

MyCC mengalukan calon yang berdedikasi dan komited yang mempunyai integriti dan sifat profesional yang tinggi untuk sertai kami. Pemohon hendaklah WARGANEGARA MALAYSIA dan jawatan yang ditawarkan adalah KONTRAK:

Unit Perancangan Strategik

Senior Assistant Director, Grade 44 (1 Position)

Minimum Salary

Maximum Salary

Annual Salary Increment Rate

RM3,605.00

RM10,530.00

RM250.00

Fixed Entertainment Allowance             : RM400.00

Fixed House Allowance                         : RM400.00

Cost of Living Assistance                      : RM300.00

Reporting to the Director of the Strategic Planning & International Affairs Division, you will assist in the Commission’s monthly meeting. You will have the opportunity to work on policy and law reform matters relating to competition law and work on Free Trade Agreements, as required. You may also have the opportunity to work and represent the Commission in the international fora.

  • A Law degree/master, with min 5 years of experience
  • Economics background will be an added advantage
  • Have keen interest in Competition Law are welcome to apply
  • Analytical, responsible, independent and self-motivated
  • Mature, able to work under pressure and able to meet tight deadlines
  • Strong communication and interpersonal skills
  • Excellent research skills
  • Excellent command in Bahasa Malaysia and English.

Cara Memohon:

Untuk maklumat lanjut , calon-calon yang berminat boleh memuat turun dan melengkapkan Borang Permohonan Jawatan diperolehi dari laman web MyCC di www.mycc.gov.my. Sila hantar resume terperinci yang menggariskan kerjaya, borang permohonan kerja dengan gambar berukuran pasport dan e-mel kepada hr@mycc.gov.my atau diposkan ke alamat di bawah :

Unit Perkhidmatan Pengurusan
Malaysia Competition Commission (MyCC)
Level 15, Menara SSM @Sentral,
No. 7 Jalan Stesen Sentral 5,
Kuala Lumpur sentral
50623 Kuala Lumpur

Tel: 03-2273 2277  Faks: 03-2272 2293/1692

Tarikh Akhir Permohonan: 31 Januari 2016

*Hanya calon yang disenarai pendek akan dimaklumkan.